Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 March 2017

Salahkan Orang Lain Lah Pulak ...

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... bab salahkan orang lain memang Pimpinan PAS nombor satu... salah sendiri semua buat tak tahu atau simpan bawah sejadah... hahahaha

Lawak siot...

Bab aper yang Pengerusi DAP Sarawak cakap tu gua memang setuju... sampai biler anak negeri Sarawak tak dapat peluang jawatan Persekutuan... bagi chan la kat depa peluang tu... dari amik anak semenanjung... baik Kerajaan latih anak tempatan anak negeri...

Aper masalahnya... adoi lah PAS ni... lembam betul lah..

Kerajaan Sarawak ada hak untuk mohon hak macam ni... lagi satu aaa... orang Semenanjung susah nak paham komposisi rakyat negeri Sabah dan Sarawak... macam mana mereka bertoleransi ... macam mana depa tak  rasis...

Geng Lebai memang terkenal ngan rasisnyer... hahaha... 




12 March 2017

Lelongan Spender Putih?

Bhai/DeeDee semua...

Bab ni gua memang gelak besar... betul gua stuju amik baraqah... tapi tak la sampai baju pun dilelong . hahaha... itu dah bukan amik baraqah... itu amik untung namanya. 

Huhuhu...

Dulu orang amik baraqah alim ulama free jer... takder la sampai lelong sana sini... kalu nak lelong sangat... jangan la setakat RM3500 ... patut lelong sampai dapat sama dengan RM 90 juta... ataupun sama harga dengan Pantai Sentral Park... hahahaha ... baru la ngam... baru la ader untung...

Errrr...

Spender putih takder sapa nak lelong ka? Hahaha... Amik la baraqah beli lelong spender putih tu... banyak afiatnya... banyak auranya... banyak hebatnya... hahaha

Lawak... memang lawak lah... apa nak jadi la ni..

huhuhu... semakin biol dah jadinya..

*** nanti Abdul Hadi Awang dah meninggal dunia... berapa pulak dilelong kain pelikatnya... takkan lagi murah kot... hahaha


09 March 2017

Sim Tze Tzin MP Bayan Baru Memang Bodoh

Bhai/DeeDee semua...

Ahli Parlimen Bayan Baru Sim Tze Tzin (DAP Bayan Baru) ni memang bodoh... Aper dia ingat mudah sangat ka nak semak dan kira berapa jumlah agen asing dalam negara ni... dier ingat macam kira berapa kepala cina yang ada dalam Parlimen ker?


Bodoh... dah dinamakan agen agensi risikan... sure memang akan susah nak tentukan... sebab semua orang berpotensi jadi agen asing... entah-entah Sim Tze Tzin pun sebenarnya agen asing (Ag Seng - pun intended)...


Sikit-sikit nak salahkan Cawangan Khas... salahkan SB... bodoh lar...  kita bagi si Sim Tze Tzin ni tugasan untuk tentukan bilangan agen asing baru tau... baru dier ader akal..


Total staff AGENSI (bekas tempat gua berkhidmat dulu pun) walaupun diketahui nilai yang tersenarai... tapi yang realistiknya hanya Pengarah dan Bos Besar jer tahu... gua tak pernah jumpa kesemuanya pun... paling ramai yang gua kenal tak cecah 100 orang... itupun nama sebenar pun gua tak tau... kami semua guna "handler name" jer


SB, MIO, Jabatan E dan lain-lain lagi pun takder sapa tahu jumlah sebenar yang tepat (memang lah ader rekod, tapi sure la takder saper akan mengaku yang rekod itu adalah list yang sebenar)... huhuhu


Itu baru senarai agen... belum masuk operatif, aset, sleeper, contractor, consultant dan cleaner.... huhuhu.. tak tau la berapa ramai.. giler aper nak buat list... yang pasti ... kalu yang kita punya pun ramai kat luar negara... sure dah tentu samer macam negara lain gak...


Budus lar wakil rakyat DAP ni... ingatkan nampak pandai... rupanya sama level dengan walaun... hahaha... bingai... bingai... huhu ... kita tau la Zahid Hamidi tu pun level bingai gak bab urusan risikan ni... so jangan la si bingai mintak jawapan dari spesis si bingai gak... memang la masak jawapan dari si bingai nanti...


Hahaha





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja