Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 May 2018

Takkan Lah itu Duit Yuran Ahli?

Bhai/DeeDee semua....

Berapa ramai ahli UMNO kat Parlimen Baling tu?? Ader sampai 300 ribu orang ka?? Takkan la duit RM600 ribu tu adalah duit yuran ahli yang biasa bayar RM2 sorang tu... Takkan la kot??? Hahaha.... Biler sudah kantoi baru cakap itu duit UMNO.... Cuba kalu tak kantoi.... Senyap-senyap jer la dok simpan bawah tilam.....

Ini baru Keling sorang ni yang kantoi.... Cuba SPRM serbu rumah Ahmad Zahid Hamidi ka? Rumah Nazri Aziz ka? Atau rumah Shahrizat Jalil..... Hahaha.... Mana tau ader banyak lagi yang sorok.... Hahaha.... Semak sekali tempayan atau tempat simpan beras... Mana tau sampai kesitu diorang sorok duit tunai... Hahaha ...


Yang baru semak kat tempat Najib Razak tu baru RM120 juta.... Itu baru beberapa tempat ja... Tak sampai 10 lokasi.... Yang itu hari Rosmah Mansor bawak banyak beg besar naik flight pi oversea ... Lu agak berapa banyak pulak yanb simpan kat luar negara.... Huhuhu.... 

Ini lagi malaun dari Muhamad Mohd Taib yang kantoi 19 kilogram duit tunai dalam beg kat Australia dulu..... Huhuhu



Ala ... Kesian Kat Dia...

Bhai/DeeDee semua....

Kesian la kat dia ni.... Dah la sakit kat spital... Bulan posa pulak tue.... Kena tahan pulak tue.... Adoyailah.... Macam mana la dier nak jual ikan mudah dier sempena Ramadhan ni.... Saper la nak bakar ikan nanti... Huhuhu....

Ini baru betul sudah jatuh ditimpa tangga muka tersembam atas taik lembu..... Huhuhu

Yang dise tunjuk tu pistol mainan letup-letup nak raya la..... Hahaha... Pistol air dier simpan.. Tak boleh nak tayang sana sini.... Hahaha


22 May 2018

Abdul Hadi Awang Sembang Cerita Tentang Walaun Ke?

Bhai/DeeDee semua...

Pakatan HARAPAN tahu yang diorang akan sentiasa dikritik sama ada secara berdepan atau sebaliknya oleh ahli-ahli dan penyokongnya.... Itu memang stail Pakatan HARAPAN..... Ahli dan penyokong Pakatan HARAPAN bukanlah jenis wala' buta jer.... Benda tak betul kita sound.... Kita tak taksub kepada pimpinan waima Mahathir Mohamed, Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng, Mohamad Sabu atau Shafie Apdal.... 

Kitorang bukan spesis yang kat sebelah sana.... Hahaha.... Aper pon... Siapa yang nak dengar cakap pembangkang??? Hahaha.. Pembangkang... Situ Duduk.... Hahahaha

Oh yer.... Sebenarnya Abdul Hadi Awang nih nak cerita tentang dia dan parti dia la... Hahaha...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja