Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 January 2017

Dulu Pun Jual

Bhai/DeeDee semua...

Gua cukup menyampah kat puak-puak ni... memang cukup menyampah... 

Sebab ... itu hari ader la sorang tua dari puak ni yang kat Utara sana tu dok menangis sebab hilang satu pulau tergadai terjual... walhal yang menggadai dan menjual pulau tu pada harga 8 ribu duit Sepanyol tu bukan orang lain melainkan tok nenek dia jugak...

Sama la jugak spesis satu lagi puak kat hujung benua... dulu bapak dier menangis jugak konon hilang satu pulau tergadai terjual... walhal yang menggadai dan menjual pulau tu pada harga 12 ribu duit Sepanyol adalah tok nenek dia jugak...

La ni... ada pulak taktik baru menjual dan menggadai tanah daratan kepada orang lain... kali ini bukan setakat ribu riban...
huhuhu... habislah...

Semua sebab fulus dan ongkos... yang best tu ader satu kes kat hujung benua tu terpaksa buat perjanjian dengan benggali puteh hanya kerana kes dier main pompuan tionghua... hahaha... ader ooi bukti kat media lar...

Bab menjual negara ni sejak dulu lagi dibuat oleh puak-puak ni yang gua klasifikasikan sebagai puak bewak... negara ni kena jajah pun sebab puak bewak ni yang buat janji ngan penjajah... tak kira la penjajah dari negeri atas angin atau yang dari negeri terbit mentari...

Sekarang sedang dalam proses melelong kepada tongsan... hahaha

Sejarah membuktikan...

Celaka 1000 keturunan la semua puak bewak ni tak kira la yang berlakon zuhud atau tidak... sama jer tak berguna... kaki rembat dan kaki jual.... patut Orang Asal halau jer puak bewak ni dulu... kasi sumpit ja...

Haramzadah...

17 January 2017

Inilah Seruan Saya ...

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... please lah datang dan hadir ... Hahaha... please...

Sebab kalu lu orang tak datang... alamat tak ramai la kehadiran dalam demo RUU 355... Nak harapkan walaun ahli PAS yang totok jer berapa ramai lah yang ader...

Stadium Kota Bharu dulu pun tak cukup penuh... hahaha

Please lah datang... kalu tidak malu la Tok Lebai Toyota Fortuner tu nanti.... hahaha

Inilah seruan saya ....

Hahahahaha


15 January 2017

Senangnya ....

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... senang betullah.... senang betul puak-puak ni merembat tanah... bukan susah pun.... buat saja dokumen baru... dan bagi jer tarikh... pas tu masukkan dalam fail..... setel semuanya.... Hahaha... walhal takder dalam aturan mesyuarat exco pada tarikh tersebut pun... Hahaha

Yer la... Orang Asal bukannyer tahu pun....  tulis jer tarikh warta... dan pastikan tarikh tu "backdated" dalam setahun ker... dua tahun ker... nak lagi best... letak la tarikh warta tu lebih lima tahun.... susah sikit orang nak semak.... Hahaha .... bukan susah pun.... dua tiga helai kertas jer...

Lagipun Kanun Tanah Negara kan ader... sure boleh selamatnyer....

Warta sebagai tanah rezab Taman Negara la.... itu la... ini la.... tapi boleh pulak syarikat swasta dapat lesen membalak kat situ... Hahaha... cuba lu orang semak lesen dan permit membalak yang syarikat tu dapat.... hahaha... mesti korang akan dapat jumpa link yang warta tu baru jer dibuat... Hahaha... Mesti korang akan dapat jumpa punya ....

Hahaha....giler aaa...

Cuba lu orang semak balik syarikat berstatus Enterprise yang dapat projek kat kawasan tanah yang dikatakan rezab Taman Negara tu.....hehehe... mesti lu orang akan jumpa link dier.... bhai... macam omputeh ader cakap la.... "follow the money" .... Hahaha..... kalu lu folo betul-betul... sure akan jumpa punya....

Kabel baek punya.... Hahahaha

Opps.... Gua citer ni untuk negeri mana aaa??? Hahaha... Dewa-Dewa negeri-negeri ni memang kaki rembat walaupun berlakun zuhud dan mesra penduduk.... Hahhaah.... Lokasi dekat dengan Garisan Khatulistiwa la bos..... Hahaha.... dimana katanya dulu sorang pahlawan Melayu menghilangkan diri kat sini.... Hahahaha

Melayu lah sangat.... Hahaha

Ader paham ka???
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja